PRIPREMITE SE ZA LETNJU SEZONU

Projects - Layout B
iveco leto

Leto je na pragu – sve za vaša vozila je u Rapidex-u

Sezonske pripreme vozila su neizbežna stvar za sve ozbiljne profesionalce u oblasti transporta i vlasnike komercijalnih vozila. Letnja sezona je pred nama, a u Rapidex-u se, kao i svake godine, pripremamo već mesecima kako bismo svim našim kupcima i prijateljima olakšali ovaj posao i pomogli u redovnom održavanju i servisiranju.

Najbolje stvari koje svaki vlasnik komercijalnih vozila može učiniti su redovno servisiranje i redovna priprema vozila za vremenske prilike koje se menjaju tokom godine. Svako sa iole iskustva odlučuje se za originalne i kvalitetne rezervne delove, a najpovoljnije cene i najviši kvalitet poslovično se dobija u Rapidex trade-u.

Vrhunski filteri, pouzdani akumulatori, delovi sistema za hlađenje
HTB1uqslXyDxK1RjSsphq6zHrpXaF-copy
2104578

U našoj ponudi su hladnjaci, intercooler-i i visko ventilatori renomiranih proizvođača. Pumpe vode su iz prodajne game kompanija “Frimatec” i “Pobjeda” Tešanj, dok tešanjska fabrika isporučuje i pouzdane pumpe ulja visokog kvaliteta izrade.

Sa toplim danima dolazi i vreme pojačane koncentracije prašine i neizbežne alergije. U toj oblasti, rešenje su kvalitetni filteri kabine, a Rapidex sarađuje sa najbojlima na tržištu – kompanijom “Hengst”.

Kada je reč o delovima sistema hlađenja za autobuse, izdvajamo ponudu kompanija Hella, Hispacold, Danfoss, Aurora, Konvekta, Denso, Spal, Sutrak i Webasto, a u Rapidex-u možete naći i stacionarne klime kabine kamiona, koje se koriste kada su vozači na pauzi i kada ne radi motor vozila.

Stručnjaci uvek skreću posebnu pažnju na pouzdanost akumulatora. Na ekstremnim temperaturama kapacitet baterija može da bude znatno smanjen. Zbog toga je bitno da su akumulatori uvek puni, a posle zimske sezone važna je njihova provera. Leti je zbog hlađenja velika potrošnja struje, pa se vlasnicima kamiona i autobusa savetuje redovna zamena dotrajalih akumulatora, a u našoj ponudi su brendovi “Moll” i “Exide”.

U letnjim mesecima, posebnu pažnju treba obratiti na klimatizaciju u vozilima, a u upotpunjenom asortimanu Rapidex-a možete naći kompresore, hladnjake, sušače klima, kao i ostale delove sistema hlađenja kabine.

Blue.care
VA01-BP70LL-36A_S
moll_kaminatruck_304dpi-copy
PARKING KLIME ZA UVEK RASHLAĐENE KABINE

Zbog strožih zakona u Evropi, vezanih za ekologiju, nije dozvoljen rad kamiona dok su vozači na pauzi. Odgovarajući takvim zahtevima, Rapidex nudi parking klime. One se napajaju iz akumulatora. Nudimo dve vrste, koje se razlikuju po montaži. Mogu da budu postavljene na krovu kabine ili na njenoj zadnjoj strani. Omogućavaju vozaču da dok se odmara bude u rashlađenoj kabini. To je pogotovo važno u letnjim mesecima. Posebno je bitno što su one namenjene zemljama u kojima je viša temperatura od prosečne, odnosno njihova snaga je jača. Bez problema, u veoma kratkom roku, ohlade kabinu i kada je napolju preko 40 stepeni. I ovde smo vodili računa o tome da kupcima ponudimo najbolje, pa su im na raspolaganju parking klime italijanskog proizvođača “Autoklima“. One odgovaraju svim vrstama vozila, odnosno markama kamiona. Rapidex trade, pored ponude klima, ima i servise osposobljene za njihovu ugradnju.

unnamed
unnamed (1)
MCM ANTIFRIZ za motore i zimi i leti

Antifriz MCM moguće je koristiti tokom cele godine. Voda je izbačena iz upotrebe kao medijum za hlađenje motora, tako da je vrlo bitno imati kvalitetan antifriz, a naš, sa aditivima, omogućava nesmetano korišćenje, kako na niskim zimskim, tako i na visokim letnjim temperaturama, da bi motor mogao da bude hlađen i uvek radi bez problema.

Oil Barrels
antifriz (2)