Ljudskost i humanost pre svega

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rapidex-u
Projects - Layout B

Život i zdravlje nemaju cenu. Uzalud nam svaki poslovni uspeh, ako to nemamo na umu. Kao društveno odgovorna kompanija, mnogo puta učestvovali smo u humanitarnim akcijama, nismo se time ni previše hvalili, ali i sada želimo da ukažemo na ono što je neophodno, a zalihe krvi to svakako jesu. Bili smo domaćini ekipi Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, koja je u našem preduzeću prikupila veliki broj jedinica dragocene tečnosti.

-Zalihe su nam sada dosta niže i ovakve akcije nam mnogo znače. Zato smo naročito zahvalni Rapidex-u koji nas je ugostio i njihovim zaposlenima koji su dali krv. Ovo nam je posebno važno u sezoni godišnjih odmora i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Vraćanjem odloženih operativnih programa, potrebne su još veće količine krvi nego ranije. Naše malo zaista nekome znači mnogo, podseća Milica Vasović, doktorka iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

U našoj centrali u Novom Sadu bilo je i onih koji su prvi put dali krv. Među njima je i magacioner Bojan Ubiparip.

-Na taj postupak gledam kao na građansku obavezu. Tako želim da nekome pomognem i spasim mu život. Ovo je baš lepa akcija koju je naše preduzeće organizovalo, izuzetno sam zadovoljan što je mnogo mojih kolega u njoj učestvovalo, a ja ću i ubuduće davati krv, kaže Ubiparip.

Poput njega, i Nenad Bakić iz sektora nabavke prvi put je dao krv na svom radnom mestu u Rapidex-u.

-Ovo je jedna važna humanitarna akcija, pogotovo u vreme kada fali krvi. Ponosan sam na to što je održana u našoj firmi. Verujem da ćemo biti dobar primer i drugima, ističe Bakić.

Za razliku od njega, Aleksandar Pisarić, koji kod nas radi kao vozač, bio je i ranije dobrovoljni davalac.

-To mi je navika još od kraja srednje škole, kada sam mogao prvi put da dam krv. Nema ničeg humanijeg od toga. Uvek ću davati krv kada budem u prilici, a super je što je ovo sada kod nas i što se mnogo kolega uključilo u akciju, naglašava Pisarić.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine navode da su im trenutno najpotrebnije A i O krvna grupa.

Mi ćemo i ubuduće ovakve i slične akcije organizovati, a planiramo da u to uključimo i kompanije sa kojima sarađujemo.