Pripremite se za zimu s Rapidex-om

Projects - Layout B
zimska sezona

Sve što vam treba nađite kod nas

Kraj leta i početak jeseni za vozače kamiona i transportere jasan su alarm da je vreme da se izvrše pripreme za zimsku sezonu. Rapidex trade ima potpuno zaokruženu ponudu, kroz obezbeđivanje svih neophodnih koraka za što bolju proveru i opremanje kamiona i autobusa za hladne dane. U zimskim mesecima vozila su izložena dodatnim eksploatacionim naporima i surovijim uslovima, nego tokom ostatka godine, a najbolja stvar koju možete učiniti za vaš kamion je da po povoljnim cenama nabavite originalne i kvalitetne rezervne delove i obavite određene servisne radnje koji će i po hladnom i promenljivom vremenu vožnju i poslovanje učiniti maksimalno pouzdanim.

U našem asortimanu ćete pronaći sve što vam je potrebno da budete bez briga, obezbedite nesmetan rad vozila i vožnju u zimskim uslovima, počevši od: rashladne tečnosti motora – antifriza; lanaca za vožnju po snegu; filtera kabine i filtera isušivača; metlica brisača; delova sistema za grejanje kabine WEBASTO i Eberspacher sistema; tečnosti protiv smrzavanja kočione instalacije – tzv. WABCOTHYL-a; delova karoserije – branika i krajeva branika; senzora ECAS sistema koji su izuzetno osetljivi na niske temperature; motora brisača i grejača kabine; akumulatora; hladnjaka grejanja i još mnogo toga iz našeg bogatog asortimana.

PRAKTIČNI SAVETI:
 • Proverite sisteme za grejanje kabine – WEBASTO/EBER SPACHER – nisu korišćeni od prošle zime i potrebno ih je pokrenuti s vremena na vreme kako ne bi došlo do toga da rotirajući delovi “zapeknu” i prouzrokuju kvar.
 • Proverite koja je tačka mržnjenja rashladne tečnosti motora – antifriza i “pojačajte” je. U Rapidex trade-u nudimo antifriz za sve tipove hladnjaka koji se može dolivati bez obzira na to koju vrstu rashladne tečnosti trenutno vozila imaju u sistemu.
 • Zbog kraćeg trajanja dana i smanjene vidljivosti u zimskom periodu, proverite farove i signalizaciju kako biste “videli i bili viđeni” od strane drugih učesnika u saobraćaju.
 •  Zamenite filtere kabine, kako se stakla ne bi “maglila” i ometala vožnju, a ujedno obezbedite i kvalitetniji vazduh u kabini.
 •  Proverite metlice brisača i zamenite ih ukoliko su loše, predstoje nam meseci sa dosta padavina kada će ovaj sistem stalno biti u “punom pogonu”.
 • Proverite akumulatore – dopunite ih ili zamenite ukoliko je potrebno, jer padom temperature i oni rade u težim uslovima i često se dešava da mnoga vozila u jutarnjim satima ne mogu da pokrenu motor zbog loših akumulatora.
 • Proverite tečnost protiv smrzavanja vazdušne instalacije kočionih sistema. Tečnost protiv smrzavanja i korozije vazdušnih kočnica je izrađena na bazi mešavine nižih alkohola i dodataka protiv korozije, poput antifriza, može se koristiti u toku cele godine, ili samo u vremenskim uslovima kada je temperatura niža od 0 °C.
majstorska radionica
 • Zamenite filtere isušivača vazdušne instalacije kočionih sistema, jer sa vazduhom u sistem ulazi i vlaga (ukoliko je filter zaprljan) i kondenzacijom se voda smrzava i oštećuje ventile i izaziva kvarove za čije je popravke posle potrebno izdvojiti velike sume novca.
 • Proverite da li imate lance za vožnju po snegu u vozilu, jer u većini zemalja u regionu oni su obavezna zimska oprema koju mora da ima svako vozilo.
Preporuka Rapidex trade-a
zimska-01
 1. Sistemi za grejanje kabine Webasto i Eberspacher
 2. Rashladna tečnost MCM
 3. Filteri kabine Hengst i Valeo
 4. Filter isušivača vazdušne instalacije
 5. WABCO, Knorr, Haldex
 6. Zimski lanci Veriga, sa sertifikatom ÖNORM
 7. Sijalice i rasveta
Preporuka za autobuse - WEBASTO

Sve što je potrebno vlasnicima autobusa i firmama za transport putnika, pred prestojeću zimsku sezonu je dostupno u asortimanu Rapidex Trade-a kroz serije WEBASTO delova DBW2020 i THERMO300. Bobine, programatori, pumpe za gorivo, termostati, dizne, elektrode, naša sugestija za autobuske delove je definitivno WEBASTO.

zimska-02