MAN Lion’s Coach nagrađen je titulom “Coach of the Year 2020” kao najbolji turistički autobus za narednu godinu. Internacionalni žiri, sačinjen od 22 novinara iz različitih zemalja, izglasao je ovaj autobus među pet najboljih koji su se našli u finalu ovog izbora. Kao presudan faktor za dodeljivanje ove prestižne nagrade izdvojili su se koherentan koncept MAN-ove zvezde – kombinacija isplativosti i efikasnosti, udobnosti i pouzdanosti, kao i prepoznatljiv MAN-ov dizajn.

Ovaj uspeh došao je nakon dve godine od prvog predstavljanja MAN Lion’s Coach-a, a predstavnici kompanije su nagradu primili u okviru ceremonije otvaranja sajma Busworld 2019. Generalni direktor kompanije Joakim Dres ponosan je ostvarenim uspehom.

– Ovo je zaista prava potvrda za godine posvećenog i teškog rada čitavog našeg tima. Neumorno su radili svi kako bismo razvili zaista izuzetno vozilo i uspešno ga plasirali na tržište, a nagrada dokazuje da smo zaista postigli poseban uspeh – rekao je Dres.

U svakom detalju ovog autobusa vidljiva je pripadnost brendu i linije koje čine siluetu lava – simbol MAN-a. MAN Lion’s Coach dolazi u nekoliko verzija, a sve sa poznatim 6-cilindarskim 12.4 litrenim common-rail dizelskim motorima različitih snaga (420, 460 ili 500 KS). Najkraći model dug je 12,1 metara, sledi dužina od 13,09 metara (testiran u Rumuniji), te dužine troosovinskih modela: 13,36 i 13,9 metara. Za udobnost i efikasnost vožnje tu je 12-stepeni automatski mjenjač MAN TipMatic sa integrisanim retarderom, kao standard za motor od 460 KS (337 kW).

Viši nivo efikasnosti postignut je optimizacovanjem kretanja i prenosa, zajedno sa nekoliko sigurnosnih sistema pomoći vozaču, a model dolazi opremljen sa ESP, EBS, ASR, JLS, ACC, EBA, tempomat sa MAN BrakeMatic. Pametno prebacivanje MAN EfficientCruise u kombinaciji s MAN EfficientRoll funkcijom na temelju topografije štedi gorivo. Tempomat je sa automatskim sistemom Distance Control (ACC).

Povezane novosti