Kada je pre dve i po decenije osnovan Rapidex, kao mala porodična firma, verovatno je samo u mislima osnivača i vlasnika Mirka Cvijića danas izgledao ovako. A možda je i premašio njegova očekivanja. Ono na šta je sigurno takođe ponosan, njegova su deca.

Mirkov sin Milan već pet godina deo je naše kompanije. Ima 19 godina, ali slušajući ga kako govori i znajući šta je već uradio, ali i za šta je spreman, reklo bi se i da je dosta stariji. Međutim, on ne žuri. Zna da mora da pređe sve stepenike koji su pred njim, kako bi došao do vrha za koji veruje da je predodređen. Od starijih kolega uči se prolasku svih „stanica“ u firmi, sa kojom se sreo u najranijem detinjstvu.

  • Kao verovatno i sve dečake, i mene su oduvek interesovala vozila, pogotovo veliki kamioni. To mi je kao detetu bilo zabavno, ali sada se trudim da na komercijalna vozila, opremu i delove za njih gledam kao na posao kojim želim ozbiljno da se bavim. Svaki posao je zanimljiv na svoj način, a meni se u Rapidex-u sve dopada. Velika je stvar biti deo tako ozbiljnog biznisa. Zalažem se da se što bolje upoznam sa svakim od sektora preduzeća. I što više radim, sve više mi se dopada tako veliki i dobro organizovani sistem, zrači optimizmom mladi Cvijić.

Već je uspeo da pokupi dragocene savete i postane svestan da nije lako biti zaudužen za bilo koji segment kompleksnog giganta kakav je Rapidex. To zna I njegov otac Mirko, pa mu je već sa 14 godina omogućio da se polako upoznaje sa Magacinom, Nabavkom, Komercijalom…

Milan i formalnim obrazovanjem priprema se da jednog dana postane važna karika u preduzeću. Student je prve godine Ekonomskog fakulteta.

  • Već imam priliku da razmenjujem iskustva sa svojim profesorima. Oni mi pružaju teorijsko znanje, a ja mogu da odgovorim konkretnim primerima iz neposredne prakse. Sve mi to pomaže da neke stvari i brže naučim.

A kada završi fakultet, čekaće ga mesto u Rapidex-u.

  • Preda mnom je još dugačak put učenja i rada. Ko hoće, sve može da nauči, ali potrebno je biti neprekidno upoznat i sa najnovijim trendovima na tržištu koje se razvija velikom brzinom. Svako od nas u Rapidex-u svakoga dana napreduje, da bi i naša kompanija nastavila da krupnim koracima ide napred. Jedna od ključnih stvari je i naš dobar odnos sa dobavljačima i kupcima, što nam omogućava stalni napredak. Mi već jesmo lideri na tržištu delova i opreme za komercijalna vozila u ovom delu Evrope, ali uvek može bolje i više. Moja želja je da postanemo najjača firma na kontinentu u svom sektoru, samouvereno zaključuje Milan Cvijić, sigurno jedan od budućih stubova Rapidex Trade d.o.o.

Milan Cvijić je srpski reprezentativac u borilačkim veštinama džudo i sambo. Aktuelni je šampion države u džudou do 81 kilogram, a boje Srbije branio je i na nedavnom Svetskom prvenstu u  sambou u Novom Sadu.

  • Kao šestogodišnjak počeo sam da treniram džudo, a sambo je najsličniji toj disciplini. Donosio sam našoj zemlji medalje sa brojnih takmičenja u Evropi i svetu, što me čini izuzetno ponosnim.

Povezane novosti