Najlepše je raditi posao koji volite i voleti posao koji radite. Takvu sreću ima Ivan Radojević, vlasnik Auto-servisa „Radojević plus“ u Koraćici.

– Od detinjstva, uz ujaka koji je imao kamione, zavoleo sam ih, pa njihovom popravkom počeo da se bavim već sa 15 godina. Završio sam potom srednju školu za auto-mehaničara, i nakon nekoliko godina sticanja iskustva, otvorio sopstveni servis, priča Radojević, koga i sada poslu privlači neprestana želja da pomogne ljudima koje zadesi kvar na putu.

Radojević je uverenja da svaki dobar majstor može lepo da zaradi. Zato mu nije najjasnije zašto nema dovoljno zainteresovanih da se bave auto-mehaničarskim zanatom.

– Sve ih je manje. Od priučenih mi napravimo majstore, ali potrebno je da mladi žele da rade taj posao. Na primer, nama se na oglas za radnike niko nije javio četiri meseca. A nudili smo dobre uslove i bili spremni da zaposlimo i starije majstore.

Priznaje Ivan da u njegovom poslu nije dovoljno dobro poznavanje vozila.

– Neophodno je „znati sa ljudima“, umeti uspostaviti dobar odnos sa mušterijama. Organizacija posla takođe je jako bitna. Naravno, potrebno je imati smisla za posao i raditi kvalitetno. Tako se dolazi do uspeha.

Radojeviću se širi obim posla, zapošljava više radnika i planira dalje da uvećava servis. Kod njega dolaze klijenti iz cele Srbije, zbog sposobnosti da sa kolegama na najsavremeniji način obavi i najspecifičnije popravke svih tipova kamiona. Za njih nema nerešivog problema.

– Održavamo i vozila komunalnih preduzeća, za specijalne namene, po čemu smo najpoznatiji na tromeđi Sopota, Mladenovca i Aranđelovca. Osim više od 500 takvih kamiona, i „Lastini“ autobusi su kod nas redovno „na kanalu“. Imamo i dva vozila opremljena za teren, nekada udaljen i po 2.000 kilometara. Popravljamo čak i barže i šinska vozila, a posedujemo i šleper za teška vozila.

Najbolji idu sa najboljima, pa „Radojević plus“ zadužen je i za popravku autobusa Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“.

U servisu „Radojević plus“ zaposleni su momci iz Koraćice i okoline. S ponosom Ivan Radojević naglašava da su mu od velike pomoći Mirko i Miloš Milošević, Miloš Pavićević, Marko Ranđelović i Marko Adamović, Aleksandar Vortić, Đorđe Džonić i Ognjen Milojkić. A sa njima je i jedna dama, Biljana Milanović, koja celu ekipu naziva porodicom.

– Nije čest slučaj da se vidi žena u auto-servisu, ali i ja gajim ljubav prema kamionima, jer je moj otac prevoznik. Potrebno je ponekad da se oseti i ženska ruka, uz osmeh konstatuje Biljana.

Povezane novosti