Naši kupci sve bolje znaju prednosti tausch delova i sve više ih traže. Razlozi su više nego razumljivi. Opredeljuje ih cena, a dobiju identičan kvalitet, uz istovetnu fabričku garanciju. Neophodno je da kod nas donesu deo koji je potrebno da se zameni i dobijaju tausch. 

Stari delovi se fabrički remontuju. Nije, dakle, reč o njihovoj servisnoj popravci, u čemu je ogromna razlika.

Uz takve delove vezuje se depozit ili kaucija. Ona se naplaćuje prilikom kupovine, a kupcu se vraća nakon što dobavljač odobri povrat starog dela. 

U fabrikama se proverava kućište. Ako nije oštećeno, odnosno zadovoljava definisane kriterijume dobavljača (bez bilo kakvog naprsnuća, drugog oštećenja, prljavštine koja ne može da se skine…) čisti se, peskari, dodatno ojačava, a sve unutrašnje komponente menjaju se novim. Reč je o saradnji Rapidex-a, Bosch-a i Wabco-a, a već se može reći da je u čitavoj Evropi tausch postao najpopularniji sistem prodaje delova. Takvom vrstom zamene, čuva se i životna okolina uštedom materijala. 

Kod Bosch-a, pod tausch delove spadaju alternatori, anlaseri, pumpe visokog pritiska, zupčaste pumpe, injektori, glave volana, pumpe volana i goriva, kao i kočione čeljusti.

Kod Wabco-a, to su sve vrste ventila, modulatora i kompresora vazduha.

Pritom, proizvođači neprestano šire ponudu tausch delova.

Svaki tausch deo je ispitan u laboratoriji. On, kao i svaki novi deo, mora da prođe sve parametre ispitivanja. 

Definitivno je reč o sistemu budućnosti prodaje delova, a raspolaže i posebnim magacinom u kom se lageruju takvi delovi.

Povezane novosti