Dugogodišnja uspešna saradnja Rapidex-a i Hengsta predstavlja obostrano zadovoljstvo, a od toga najviše koristi imaju kupci. Upravo oni bili su gosti na prezentaciji pred filtera za teretni program “Blue.Maxx” čuvenog nemačkog proizvođača, organizovanoj u našoj kompaniji.

– Reč je o primeni nove tehnologije u filtraciji i predfiltraciji goriva, koja omogućava njegov bolji kvalitet u motoru. Na taj način produžavaju se servisni intervali, čime se automatski dobija veća ekonomska efikasnost. Naše analize pokazale su da su ranije zbog lošeg goriva bili česti kvarovi motora, koji su iziskivali velike novčane izdatke. Zato smo odlučili da napravimo nešto ovako za naše kupce, objašnjava Rok Kern iz Hengsta, koji je bio predavač na prezentaciji.

“Blue.Maxx” ima univerzalno kućište za različite dimenzije uloška filtera, što značajno smajuje ulaganje, u šta su se uverili serviseri iz Rapidex-ove mreže “Prijatelj na putu”, koji su učestvovali u prezentaciji. Oni su pokazali veliku zainteresovanost i zadovoljstvo prikazanim, jer znaju da i najmanja čestica vode u sistemu sagorevanja oštećuje ventile i ceo sistem.

Bluee.maxx je sistem koji može da se instalira na sve vrste vozila. Služi za separaciju prašine i vode iz sistema goriva. To je važno za nove tipove motora poput Euro 6, koji imaju malu toleranciju na vodu i prašinu u gorivu.

Blue.Maxx u sebi ima indikator sa nivoom vode koji je filtrirao. Postoji i senzor, koji omogućuje da se na instrument tabli vidi da je rezervoar za vodu popunjen. Sadrži i pumpu za drukanje goriva ručno. Za razliku od dosadašnjih membranskih, ona poseduje klip, što olakšava drukanje. U sebi ima i predgrejač za zagrevanje goriva, što je važno pogotovo u zimskim uslovima.

Reč je o potpuno novom proizvodu koji će u prodaji biti ubrzo. Naravno, odmah će se naći na lageru Rapidex-a. Završena je probna proizvodnja i uskoro će biti na skladištu za aftermarket.

– Decenija saradnje između Hengsta i Rapidex-a obojena je izuzetnošću. Rapidex je naš jedini partner na ovim prostorima, koji nam je pomogao da izgradimo ime među ovdašnjim kupcima. Nadam se da ćemo još dugo sarađivati, zaključio je Kern.

A ko razmišlja o svom vozilu i floti, njihovoj dugovečnosti i manjem kasnijem ulaganju, sigurno će ugraditi “Blue.Maxx”.

Povezane novosti