DAF Trucks je proizveo stohiljaditi kamion nove generacije. Prva vozila CF i XF proizvedena su u julu 2017. godine i od tada je iz fabrika DAF Trucks u Ajndhovenu i u Leyland Trucks u Velikoj Britaniji izašlo ukupno 100.000 ovih kamiona. Ova neverovatna serija predstavlja i istorijski rekord kompanije.

100 000 daf cf xf 1Jubilarni kamion je DAF XF 450 4×2 FT Super Space Cab, proizveden za kompaniju Gheys sa sedištem u Molu, u Belgiji.

– Činjenica da smo tako brzo došli do ovog jubileja, dokaz je kvaliteta i efikasnosti ove najnovije generacije kamiona. Naši kupci hvale pouzdanost, ekonomičnost, niske troškove vlasništva i nenadmašnu udobnost za vozača. Nije ni čudo što je DAF prvi u Evropi po broju tegljača – rekao je Hari Volters, predsednik DAF Trucks.

Jubilarni tegljač dostavljen je belgijskoj kompaniji Gheys Group, specijalizovanoj za prevoz rasutih i kontejnerskih tereta.

– Imamo dugu saradnju sa DAF Trucks. Prvi kamion koji je moj otac počeo da koristi sredinom šezdesetih bio je DAF autobus, koji je pretvoren u kamion za prikupljanje otpada. DAF kamioni su u našoj floti od 2015. godine, imamo dobra iskustva i zato trenutno u floti imamo 80 DAF-ova, i ove godine ćemo taj broj povećati za još 25 – rekao je suvlasnik kompanije Luk Gejs.

Ključeve jubilarnog kamiona, simbolično je uručio predsednik DAF Trucks, Hari Volters, a prihvatio Luk Gejs, suvlasnik Gheys Group.

Povezane novosti