Za skoro četvrt veka postojanja, naša kompanija iz dana u dan rasla je i razvijala se. Uvećavao se prostor koji pokrivamo, množio se broj kupaca. Svemu je bilo potrebno pravovremeno i adekvatno odgovoriti. Sada se ponosimo sa svojih skoro 10.000 kupaca, kroz 19 poslovnica u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a robu prodajemo i u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Zato smo izgradili novu centralu, sa skoro 10.000 metara kvadratnih magacinskog prostora, u kojem je smešten naš ogroman asortiman – preko 35.000 vrsta artikala, odnosno više stotina hiljada proizvoda vrhunskog kvaliteta najčuvenijih svetskih brendova. 

Kvar na kamionu ili autobusu je dozvoljen ili očekivan, ali u Rapidex-u nijednog trenutka ne sme ništa da zakaže, da se ne bi izneverilo kontinuirano sticano apsolutno poverenje kupaca. A greške su najmanje dozvoljene u magacinu. Jer tu je srce naše firme, gde sve stiže i odakle sve polazi. Zato se vodi računa uvek i o svemu, od najvećih delova za komercijalna vozila do najsitnijih detalja, što nam omogućava da radimo kao švajcarski sat. Drugačije ne bi ni moglo u našem višespratnom i visokoregalnom skladištu, koje sadrži i neophodni lift. Put od proizvodnje delova do krajnjih kupaca nije ni kratak ni jednostavan. Ali tu smo mi da se nađemo kao savršena spona koja će svima da olakša.

Rapidex trade postoji od 1996, a već 16 godina o magacinu brine naš svima dobro znani Neđo.

– Teško je reći šta je u magacinskom delu kompanije najbitnije, jer sve je podjednako i veoma važno – od prijema robe do isporuke krajnjim korisnicima. Kada nam stigne roba, moramo da proverimo i njen kvalitet i količinu. Slede raspoređivanje i distribucija, objašnjava Nedeljko Ubiparip, šef magacina Rapidex Trade u Novom Sadu.

U brojnim ulicama koje postoje u magacinu svako ko uđe prvi put lako se izgubi, ali ekipa koja broji 14 članova u svakom trenutku zna gde se šta nalazi i šta je „na stanju“, odakle i kada roba stiže i kada, gde i kome se isporučuje. Za to je, naravno, neophodna i savršena saradnja sa sektorima nabavke i prodaje, koja funkcioniše na najvišem mogućem nivou, u svako doba dana i noći, 365 dana u godini.

– Svakoga dana prosečno beležimo po četiri uvoza robe. Uz to, deo nam stiže i od domaćih dobavljača. Šleperi nam stižu iz najrazvijenijih zemalja Zapadne Evrope, u kojima rade firme koje proizvode robu vrhunskog kvaliteta, kakvom isključivo snabdevamo svoje kupce, po najpovoljnijim mogućim cenama, ističe Neđo.

Kvarovi ne mogu da se predvide, kao ni vreme ili mesto gde će da se dogode. Ali kroz mrežu poslovnica i servisa Rapidex u najkraćem mogućem roku obezbeđuje potrebne delove. Zato je neophodno da se reaguje izuzetno brzo, precizno i tačno.

-Odavde snabdevamo sve poslovnice u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Ne sme ništa da im fali. A ne dozvoljavamo nikada da kupci čekaju. To ne može da se desi. Zato je uvek sve na vreme spakovano, pripremljeno, prekontrolisano i distribuirano, kaže Nedeljko.

Tržište komercijalnih vozila stalno se menja i napreduje. Sve to Rapidex prati i kupcima omogućava najviši kvalitet. Pošto naša kompanija posluje već u tri zemlje, posebna pažnja posvećuje se robi koja odlazi za Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, da bi se ispunili svi potrebni zahtevi i roba stigla na vreme i u ispravnom stanju. Magacinski prostor poseduje i carinsko skladište, odnosno odeljak za robu pod carinskim nadzorom. U svakom momentu ona je dostupna nadležnima iz carine. To nam je takođe neophodno, jer je naš lager robe ogroman.

U magacinu radi sjajan tim uglavnom mladih, ali ambicioznih i već iskusnih radnika. Od njih se pre svega traži vrhunska koncentracija, da im nešto ne bi slučajno promaklo. Među njima nema čarki, sujete i neslaganja. Moraju da funkcionišu kao jedan. A mi Rapidexovci nismo samo kolege, već i prijatelji koji zajedno provode vreme van posla. Često organizujemo druženja i ne treba nam puno razloga za to. Magacioneri zajedno prate i utakmice Crvene zvezde i Partizana. I nije važno ko za koga navija, jer mi smo svi na istoj strani.

U hiljadama komercijalnih vozila širom regiona su delovi i oprema iz Rapidex-a. Premrežili smo Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, i svuda stižemo najbrže moguće. Zato nam je neophodan i veliki vozni park, koji sadrži više od 70 putničkih automobila, dostavnih vozila i kamiona. 

– Skoro sva naša vozila su gotovo uvek na putu. Samo tako možemo da postignemo ono po čemu smo prepoznatljivi – dostava robe svima kojima je potrebna, u svako doba dana i noći, naglašava Vladimir Nebrigić, šef voznog parka Rapidex-a.

Za Nebrigića je, kao i u ostalim delovima naše kompanije, najvažnija dobra organizacija, a onda nema brige, što potvrđuje i njegovo prezime.

– Na prvom mestu je da vozila budu u ispravnom stanju. Sva se pažljivo održavaju i redovno servisiraju, ističe najvažniji među našim ljudima za volanom, koji akcenat stavlja na zaposlenima koji opslužuju pomenuta vozila, zato što svaki tim u Rapidex-u mora da bude spreman da odgovori i najzahtevnijim zadacima.

– Kupcima omogućujemo najbržu i najsigurniju dostavu. Višegodišnja saradnja sa nama im je garant da će biti uvek vrhunski usluženi, napominje Vlada.

Povezane novosti