Humanitarni rad i društveno odgovorno poslovanje zajednički su imenitelji naše kompanije. O tome retko govorimo, ne želeći da se na taj način ističemo, ali neophodno je da ukažemo na potrebe pojedinih grupa i ustanova, kako bismo i druge podstakli da im zajedno pomognemo.

veternik1
Humanitarna akcija: Pomoć Domu u Veterniku

Poslednja u nizu takvih akcija odnosila se na pomoć Domu Veternik, na inicijativu Računovodstva „Rapidex-a“, u kojoj je učestvovalo celo preduzeće.

-Prikupili smo hranu, garderobu, „hemiju“, ali pre svega darivali puno ljubavi štićenicima te ustanove, kaže Rada Đurić, šefica Računovodstva, naglašavajući da je „Rapidex“ uvek tu kada je nekome pomoć potrebna, kao što donira i brojne kulturne, sportske i druge manifestacije.

veternik7
Humanitarna akcija; Pomoć Domu u Veterniku

U Domu Veternik ističu da im ovakva pomoć puno znači, jer brinu o 500 korisnika.

-Sama činjenica da javnost misli na nas predstavlja nam veliku radost, a svaka pomoć je dobrodošla. Ponekad nedostaje više svesti o postojanju ovakvih ustanova i potrebama ljudi koji žive u njima. Osobe o kojima brinemo su uskraćene nekih stvari u svom razvoju, te im je neophodno to nadoknaditi ljubavlju i pažnjom, podseća Danijela Medić, radni terapeut u Domu Veternik.

Sa zadovoljstvom zbog još jednom izmamljenih osmeha i zahvalnosti, naša kompanija ovakav rad nastaviće i u budućnosti.

Povezane novosti