Kompanija ZF Friedrichshafen, veliki nemački proizvođač delova i komponenti za komercijalna i putnička vozila preuzela je kompaniju Wabco, jednog od vodećih svetskih snabdevača tehnoloških i upravljačkih sistema za bezbednost i efikasnost komercijalnih vozila. Spajanjem ova dva giganta nastala je jedna od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju komponenti za komercijalna vozila, sa godišnjom prodajom od oko 40 milijardi evra.

ZF: Rapidex je naš strateški partner za Srbiju i region Veliko priznanje za rad i profesionalnost u poslovanju kompanije Rapidex trade oličeno je, između ostalog, u rečima direktora predstavništva kompanije ZF Friedrichshafen AG u Srbiji, Milana Grujića, koji za naš Magazin kaže da je Rapidex strateški partner ZF-a u Srbiji i region. – Sarađujemo više od decenije i želim da istaknem da je Rapidex partner kojem želimo konstantnu stabilnost i dobro poslovanje. Rapidex Trade je od neprocenjive važnosti za nas u pogledu pokrivenosti tržišta, na kom smo zahvaljujući zajedničkoj saradnji itekako zastupljeni. Naravno, uvek ima prostora za napredak i rast i tome se nadamo u budućnosti – podvlači Grujić.

Inače, Zahnradfabrik (fabrika zupčanika) osnovana je 1915. godine u Nemačkoj, a specijalizovana je za proizvodnju delova transmisije (menjači i diferencijali) i upravljanja motornim vozilima. Osim delova za putnička i komercijalna vozila, bavi se i proizvodnjom delova za železničku, brodsku i avio industriju. Akcionarsko društvo ZF ima 230 proizvodnih lokacija u 40 zemalja i zapošljava oko 138 hiljada ljudi. Snabdevač je Folksvagen grupacije, Mercedesa, BMW-a, Renoa, Fiata i ostalih svetskih brendova u atomobilskoj industriji. Najpoznatija imena robnih marki ZF-a koje imamo u ponudi su Sachs i Lemförder.

WABCO: Saradnja od prvog dana

Rapidex Trade poznat je na tržištu Srbije i regiona ne samo kao vodeći distributer delova i opreme za komercijalna vozila, nego i po tome što kvalitet stavlja ispred svega. Vodeći svetski proizvođači u svim oblastima naši su partneri i saradnici, a jedan od njih je i kompanija Wabco. Robert Bilić, prodajni menadžer, u prvi plan ističe plodnu saradnju i sjajne poslovne odnose firmi Wabco i Rapidex trade, koji datiraju godinama unazad. – Mi sarađujemo sa Rapidex-om oduvek, prvi smo im partneri. Šta treba na to da dodam, uvek smo bili i uvek ćemo biti tu – uz prijateljski osmeh naglašava Bilić. Kako navodi, najvažniji segment ponude ovog izlagača je ProVia, najmlađi brend povoljnih rezervnih delova iz Wabco sistema, koji pruža pouzdane performanse, bez ukrasa, a ipak ne pravi kompromis u pogledu kvaliteta ili sigurnosti za kamione, autobuse i prikolice. ProVia nudi više od 40 proizvoda u ključnim kategorijama za zamenu, uključujući kočione pločice, glave spojnica, ventile releja, cevi… Wabco je jedan od vodećih svetskih brendova u industriji, a Rapidex je regionalni lider u prodaji delova i opreme za komercijalna vozila. Zato je saradnja ove dve kompanije prirodna, ali i dugotrajna i vrlo uspešna.

Povezane novosti