U hladnim danima pred nama izuzetno je važno koristiti kvalitetan antifriz. Rapidex nudi MCM antifriz G12+ Long Life koncentrat.

Koncentrovana rashladna tečnost namenjena je  najnovijoj generaciji motornih vozila, sa rashladnim sistemima proizvedenim na bazi aluminijuma i lakih metala. Pre upotrebe se razblažuje sa demi ili redovnom vodom i obezbeđuje maksimalnu moguću zaštitu od smrzavanja zimi i pregrevanja leti. Pruža poboljšanu zaštitu od korozije svih metalnih, a posebno aluminijumskih delova, spojnica, creva, plastičnih delova, hladnjaka, vodene pumpe…

Sprečava stvaranje pene i pojavu kamenca. Pouzdan je za upotrebu u otvorenim i zatvorenim rashladnim sistemima. Ne sadrži nitrite, amine i fosfate.

– Naš antifriz dolazi iz fabrike sertifikovane od strane proizvođača vozila i zadovoljava kako ekološke tako i sve druge standarde. Zahvaljujući korišćenju najkvalitetnijih aditiva, ne nagriza gumena creva i delove sistema hlađenja motora, što može da se desi ako antifriz nije adekvatan, naglašava Damir Uher, direktor Sektora nabavke u našoj kompaniji.

Rapidex preporučuje i Dynamax COOL ULTRA G12++,  antifriz slovačkog proizvođača. Njega i proizvođači vozila preporučuju za sisteme hlađenja motora u vozilima najnovije generacije, Euro 6. Među serviserima je poznat i  kao „Lobrid“. Ovaj antifriz ima veoma dobar prenos toplote i odlično štiti motor od korozije. Tokom cele godine čuva motor i produžava vek trajanja motora i ostalih njegovih delova.

– Pomenuti antifrizi mogu da se mešaju sa ostalim antifrizima koji se već nalaze u vozilu, odnosno da služe za dolivanje, što nije slučaj kod nekih drugih proizvođača, napominje Uher.

Poseban paket aditiva (OAT) dokazano obezbeđuje produženi interval zamene rashladne tečnosti do pet godina.

Povezane novosti