Snaga Rapidex-a jeste u poverenju kupaca. Uspešnost merimo i milionima pređenih kilometara komercijalnih vozila sa opremom i delovima iz naše firme. Rast i razvoj preduzeća i posle skoro četvrt veka su nam imperativ. Ali temelj kompanije je u našim zaposlenima – njihovoj sposobnosti, angažovanju, odgovornosti, pouzdanosti… Na njih smo najponosniji.

Kada uđete u centralu Rapidex Trade d.o.o. u Novom Sadu, najpre će vas dočekati osmeh Nede Jović. Ona je deo naše ekipe poslednje četiri godine. Kao pravnica po obrazovanju, radila je i u sudu i advokatskoj kancelariji, ali umesto sudijske toge, odlučila je da obuče dres našeg tima.

– Učestvovala sam u organizaciji Rapidex-ovog drugog kućnog sajma. Tada nisam ni pomišljala da ću jednog dana biti kod njih zaposlena. U međuvremenu sam o kompaniji čula sve najlepše, a nakon objavljenog konkursa za Poslovnog sekretara direktora firme, na isti sam se prijavila, bila pozvana na razgovor I odmah se oduševila. U isto vreme mi je ponuđeno da radim i u Pravnom sektoru. To mi je omogućilo da steknem dodatno znanje i iskustvo i da mi na poslu bude izuzetno zanimljivo, a naša kompanija pruža značajne prilike za usavršavanje i napredovanje, naglašava Neda.

Ugovori, sporazumi, prava, obaveze, statusi, akti, rešenja, procedure, obrasci, formulari… To je za nju domaći teren, ali mora dobro da pliva i u organizaciji sastanaka, poseta, prijema, službenih putovanja, komunikaciji sa klijentima, dobavljačima, saradnicima…

– Od starta sam se odlično uklopila, jer su me kolege lepo prihvatile i saradnja sa njima je izuzetna, ističe Neda. Nije joj, tvrdi, teško da radi u pretežno muškom kolektivu. I kada joj se mišljenje sa kolegama mimoiđe, lako dođu do zajedničkog rešenja.

Naša kompanija ima i svoj marketing tim, a Neda je i njegov deo, gde posebno doprinosi da budemo vidljivi i na društvenim mrežama.

– Trudim se da svoj posao odradim najbolje moguće, a na ruku mi ide i to što sam druželjubiva. Takva osobina pomaže u preduzećima poput našeg, gde su zaposleni neminovno upućeni jedni na druge. Kod nas, inače, uvek vlada pozitivna atmosfera. Pored posla, često nađemo i vremena za druženja, koja su prepuna zanimljivosti i anegdota.

Za volanom kamiona ili autobusa gotovo nikada nećete sresti pripadnicu lepšeg pola. Isto je i u servisima za popravku vozila. Oduvek su muškarci bili ti koji više od žena vole miris benzina i guma. Valjda i zato većina naših radnika su pripadnici jačeg pola. Međutim, neke od najvažnijih karika u Rapidex-u predstavljaju dame. I njih ljubomorno čuvamo.

Povezane novosti