Kao što ni vozilo ne može da funkcioniše ako svi delovi ne rade usklađeno, tako ni mi ne bismo uspeli da dođemo do pozicije na tržištu koju zauzimamo da nije naših pozdanih partnera. Jedno od preduzeća sa kojim imamo izvrsnu saradnju jeste “Perspektiva”. Naše predstavništvo u Čačku i pomenuto preduzeće u Prijepolju zajedničkim snagama omogućavaju da nijedno vozilo u tom delu Srbije ne ostane bez potrebne pomoći.

“Perspektivu” su 1992. godine osnovali braća blizanci, Predrag i Nenad Tošić. U stvari, reč je o zaostavštini njihovog oca, Ratka-Raja, jednog od osnivača prijepoljske “Auto-kuće”, bez koga se verovatno ne bi ni odlučili za posao kojim se bave.

– Nije nas otac na to nagovarao, ali mi smo oduvek imali želju da budemo u svetu auto-delova, kome je on posvetio ceo život. Bez njegovih saveta i poslovnih partnerstava sigurno ne bismo uspeli. I već kao dvadesetogodišnjaci osnovali smo svoju firmu, priseća se dva minuta stariji brat Predrag.

I sada je to porodično preduzeće, u kojem rade sestra i zet, kao i supruge vlasnika, a interesovanje za sličan posao već pokazuju i neka od njihovo šestoro dece. “Perspektiva” ima i svoju ćerku firmu u Bijelom Polju. Na taj način, Tošići su poslovanje “prelili” u Crnu Goru, blizu čije granice je i Prijepolje.

U početku se “Perspektiva” bavila isključivo prodajom delova i opreme za komercijalna vozila, a potom je počela i da ih servisira.

– Servis motora, menjača i diferencijala je nešto u čemu smo se profilisali. Po tome smo postali i prepoznatljivi. Radimo na industrijskoj zameni, ali i remontu agregata kupaca, uz garanciju od šest meseci do godinu dana, pojašnjava Nenad Tošić, suvlasnik “Perspektive”, čiji klijenti su postali mnoga auto-transportna preduzeća i njihovi kamioni i autobusi.

Posle gotovo tri decenije poslovanja, nema nikog iz oblasti komercijalnih vozila u Srbiji i Crnoj Gori, ali i drugim zemljama regiona ko ne zna za “Perspektivu”.

– Nama Beograd nije na većoj udaljenosti od Skoplja, a relativno blizu je i Sarajevo. Zato nam u prilog ide i pozicija na kojoj se nalazimo, smatra Predrag.

“Perspektiva” mora da obraća pažnju i na starija vozila koja se i dalje nalaze na drumovima, pa i za njih “čuvaju” određene delove. Ali kroz 28 godina rada, Tošići svedoče promenama na tržištu komercijalnih vozila i spremni su uvek da na njih odgovore.

– Serije vozila se brzo menjaju, a mi moramo još brže da reagujemo, u skladu sa njihovim specifikacijama i novim rezervnim delovima. Ko se ne razvija – propada, poručuje Nenad.

A da bi i naša i njihova kompanija nastavile da se razvijaju i napreduju, potrebno je da i ubuduće zajedno rade kao i do sada, jasan je stav oba brata Tošića.

– Mi imamo dugogodišnju divnu saradnju sa Rapidex-om. To je firma koja gaji i poslovne i ljudske vrednosti, po čemu se izdvaja od drugih. Mnogo nam znači njihova i robna i cenovna podrška. Maltene, funkcionišemo kao jedna firma, jer često sarađujemo sa istim klijentima, ističe Predrag.

Rapidex i Perspektiva činiće i nadalje jednu porodicu, na zadovoljstvo njihovih brojnih kupaca i klijenata.

Povezane novosti