TTM Mehanik u Šumaricama jedno je od omiljenih lečilišta za drumske krstarice u srcu Srbije. Njegovi poslovni počeci sežu u 97. godinu XX veka, ali već deceniju i po Dejan Obradović bavi se teretnim programom u Kragujevcu, gde je prešao iz rodnog Gornjeg Milanovca.

Ono što ovaj servis izdvaja od drugih jeste generalni remont svih tipova menjača, kako manuelnih tako i automatskih – Scania, ZF, Mercedes, MAN… Jedna od njihovih specijalnosti je i remont svih vrsta diferencijala.

– Kod nas preovlađuju Scania i Mercedes. Održavamo vozila brojnih, uglavnom kragujevačkih firmi. Ima tu i međunarodnog i unutrašnjeg transporta, kipera, cisterni… Sa mnogima od njih imamo dugogodišnju saradnju, kaže Dejan, trenutno najobučeniji majstor u našoj zemlji za popravku kamiona marke Scania, za koju poseduje najnovije dijagnostičke uređaje.

Kod njega dolaze i vlasnici kamiona iz Crne Gore, Severne Makedonije i Slovenije, a kada je reč o onome na čemu najčešće interveniše, nema pravila.

– Na kanalu nam se nađe sve od redovnog održavanja do nepredviđenih kvarova. Primećujemo da se obnovio vozni park preduzeća koja se bave međunarodnim transportom, ali i dalje radimo sa Euro 3 motorima, „četvorkama“, „peticama“…

I on je jedan od majstora koji svojim stalnim mušterijama pomaže širom sveta, pa je odlazio i do Francuske i Španije kada je zatrebalo. A ono što njemu zatreba, kako kaže, uvek nađe u Rapidex-u.

– Skoro sve nabavljam kod njih. Izuzetno smo korektni jedni prema drugima. Oni znaju naše potrebe, a mi njihovu ponudu. Rezultat toga je uvek najbolji mougući. A tu saradnju stalno unapređujemo, naglašava Obradović.

Servis koji ima četiri majstora nazvan je po početnim slovima Dejanove dece – Tamare, Tijane i Mihajla. A Obradović junior, iako tek desetogodišnjak, iza sebe već ima zavidnu karijeru rada na kamionima. Kada nije zauzet školskim obavezama, vreme provodi u radionici, priključuje se i odlascaima na teren, a poseduje i sopstvenu evidenciju o kamionima koji dolaze na popravku.

Povezane novosti