Sistem za nadzor pritiska u gumama kod komercijalnih vozila definitivno će postati obavezan u veoma skoroj budućnosti i najbolje je pripremiti vozila na vreme. Wabco kao pouzdani Rapidex partner već je u potpunosti pripremljen za novinu koja nas očekuje.

Wabco OptiTire je rešenje nove generacije za nadzor pritiska u gumama kamiona, prikolica i autobusa, posebno napravljen da bi se smanjili operativni troškovi voznog parka uz istovremeno poboljšanje sigurnosti.

Istraživanja procenjuju da je više od 30 odsto kvarova kamiona prouzrokovano kvarom gume. Dodatnim istraživanjima otkriveno je da variranje od samo 15 odsto od idealno naduvane gume može za više od 10 odsto smanjiti njen vek trajanja.

WABCO OptiTire pomaže pri održavanju pritiska u gumama na preporučeno nivou i rano otkriva lagana izduvavanja. Time se pomaže u povećanju veka guma i omogućuje popravka guma umesto njihove zamene.

Dobro je poznato da gorivo predstavlja najveći varijabilni trošak za transportnih preduzeća, a ušteda goriva je od presudne važnosti. Osiguravajući ispravan pritisak u gumama, omogućava se ušteda goriva do dva odsto i značajno smanjenje emisija CO2.

WABCO OptiTire funkcioniše na čitavom nizu komercijalnih vozila i pruža rešenja za sve vrste felni. WABCO OptiTire kontinuirano vozaču daje ažurirane podatke o pritisku u gumi i temperaturi (interni senzori) sa svaki točak pod nadzorom.

Povezane novosti