Badince je malo mesto u blizini Leskovca. Po mnogo čemu slično drugima, ali ceo Jablanički okrug zna za Auto-servis VI-NI TRUCK koji se nalazi u njemu. I nije slučajno vlasnik Bojan Mitrović izabrao baš tu lokaciju.

– Odgovara mi, jer sam na periferiji grada, tačno na sredini između starog i novog auto-puta. Za nešto više od godinu dana koliko sam ovde, uverio sam se u opravdanost takvog izbora, jer mogu da me nađu svi vlasnici teretnih vozila kojima je potrebna pomoć u ovom delu Srbije, veli Mitrović.

Zadovoljan je i obimom posla. Sa kolegama ponekad jedva stiže da opsluži sve kamione koji se nađu u kvaru I dođu kod njega na popravku. A kamiona na kanalima VI-NI TRUCK-a ima najrazličitijih tipova i starosti, od tri godine do više od četiri decenije.

– Moramo da budemo univerzalni majstori. MAN, Scania, Volvo, Mercedes… Sve nam stiže. Lično, najsrećniji sam kad mi dođe Scania. Zahvalna je I jednostavna za rad. Volvo nam nije čest gost, zato što se ređe kvari. A kada je reč o kvarovima koje otklanjamo, nema pravila. Od kočionog sistema do kompletne „generalke“. Naša ekipa će srediti sve od štop svetla do najkomplikovanijih problema, kaže Bojan Mitrović, sa kojim rade i Darko Mladenović i Goran Jović.

Bojan je rodom iz Predejana, gde se majstorstvu učio na vojnim vozilima, koja je kupovao na licitacijama, sklapao, popravljao, kompletirao i prodavao.

– I moj otac je mehaničar, ali za mene su škola svaki novi dan i svaki novi kamion. Učio sam se ovom poslu još kao osnovac. I ne sumnjam da će mojim putem i sinovi, jedanaestogodišnji Viktor I dve godine mlađi Nikola. Po početnim slovima njihovih imena dao sam naziv servisu. Ceo raspust provode sa mnom u radionici, ponosno kaže Bojan.

A sa Rapidex-om sarađuje već desetak godina.

– Oduvek imamo izuzetno dobru i korektnu saradnju. Uvek mi izlaze u susret, a obostrano se maksimalno trudimo da ispoštujemo svaki dogovor. Za sve ove godine nemam nijednu zamerku na njih. Odličan im je asortiman, sjajno su snabdeveni i organizovani. Mnogo mi znače. Imam i magacin sa njihovim delovima, a ako mi nešto nedostaje, od njih dobijem istog dana. Posećuju me iz poslovnice u Vranju bar jednom nedeljno, a uvek su mi na raspolaganju i njihova predstavništva u Nišu i Paraćinu.

Kada nije ispod kamiona, Mitrović odlazi u lov. Svake nedelje u rodnom mestu traži krupnu divljač. Pojašnjava nam da je trenutno sezona lova na divlje svinje, štetočine, vuka, lisicu… Na zeca I fazana malo će da sačeka.

– Nedeljom ne bih otvorio servis, ni da mi otac dođe. U stvari, sve moje mušterije znaju da sam zbog lova nedostupan od subote u 15 sati. Ali već u ponedeljak ujutru, tu sam za svakog od njih.

Povezane novosti