U duhu razvoja i afirmacije događaja u oblasti automobilizma i saobraćaja, a po ugledu na poznate manifestacije u Evropi i svetu, na Novosadskom sajmu se već pet godina uspešno održava tradicionalna manifestacija pod nazivom “Auto-moto berza”. Ove godine, od 3. do 5. septembra, prvi put u okviru “Auto-moto berze” organizovana je i izložba kamiona, u organizaciji kompanije Bugarinović transport, a uz pokroviteljstvo Rapidex Trade-a.

Prvi novosadski Truck show osmišljen je kao segment automobilske berze, događaja koji po sadržaju i kvalitetu može podjednako da parira auto sajmovima i sličnim manifestacijama. Tako je peto izdanje ove izuzetno popularne i atraktivne priredbe upotpunjeno, za posetioce nesvakidašnjom, izložbom robusnih teretnjaka, koji su ovom prilikom bili i ocenjivani, pa su poslednjeg dana Auto-moto berze dodeljene i nagrade za najlepše kamione, uz pokroviteljstvo naše kompanije. Velika gužva na otvorenom prostoru kod fontane Novosadskog sajma otkrila je oduševljenje posetilaca svih uzrasta, koji su bili fascinirani ovim događajem.

Na oko 16.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora kao i na otvorenom, brojni posetioci su imali prilike da vide i da se upoznaju sa bogatom ponudom automobila i opreme, druže se sa ljubiteljima motociklizma, obraduju najmlađe poklonima i nagradama kao i da uživaju u mnoštvu aktivnosti koje su spremili izlagači. Cilj ove manifestacije jeste pre svega pomoć lokalnoj ponudi i potencijalnim kupcima polovnih vozila kako bi na jednom mestu i na jednostavan način ostvarili obostrane interese, kao i da se posetioci, kroz interesantan program koji manifestacija pruža, dobro zabave. U tom smislu program i jeste osmišljen da odgovara posetiocima svih uzrasta.

Okupljanje „kamiondžija” na ovim prostorima predstavlja dugogodišnju tradiciju. Po ugledu na zemlje u regionu, pokrenuta je inicijativa da u okviru Auto-moto berze počne stvaranje jednog događaja koji bi osim standardnog izlagačkog dela imao i takmičenje profesionalnih vozača, edukativni deo i druženje. Ideja je da učesnici imaju mogućnost da sa svojim kamionom budu prisutni na sajmu tokom sva tri dana i uživaju u celokupnom programu. Očekuje se da će se novosadski Truck show održavati i u godinama koje dolaze.

Svetlosni šou i “muzika” za komšije

Neverovatan doživljaj predstavljalo je prvo veče izložbe kamiona na Auto-moto berzi, kada su, s prvim mrakom, vozači svih kamiona popalili svetla u isto vreme i napravili nesvakidašnji prizor koji je izmamio uzdahe posetiocima. A posebno interesantan ugođaj imao je komšiluk Novosadskog sajma kada je desetina kamionskih sirena uključena tokom drugog dana manifestacije u vreme između održavanja popularnih “drift” vožnji umešnih majstora za volanima “friziranih” dvotočkaša na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Povezane novosti