Rapidex je najbolji prijatelj, a servis kamiona „Marjanović“ odlična pomoć na putu. Sedište mu jeste u Novom Kneževcu, ali posao svuda po Evropi.

Majstorska radionica nalazi mu se u kombiju, a veliko znanje i već ogromno iskustvo u glavi i 10 prstiju Duška Marjanovića. Njegov Volkswagen Crafter neprestano krstari. Švedska, Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska… nižu se dan za danom, više od 10 godina.

– Vozač me pozove, utvrdimo kvar, idemo i otklonimo ga – kaže Marjanović, kao da je to najjednostavnija stvar na svetu.

A nije ni lako ni jednostavno. Ipak, njegova uspešnost je gotovo stoprocentna.

– Nažalost, u tih dva do tri odsto slučajeva za neotklonjeni kvar kriv je vozač. Neophodno je da mi u razgovoru, ako je moguće i slikom, objasni u čemu je problem. Kada to urade kako treba, svaki kvar se reši. Međutim, nekada vozači ne sarađuju na pravi način. Tako nam pažnju odvuku na pogrešnu stranu i stvore dodatni problem i sebi i nama. Takva je uglavnom mlađa populacija. Nedavno sam jednog zamolio da mi slika alternator, a on je fotografisao kompresor – slikovito objašnjava Duško.

Nekada je i sam bio vozač kamiona. Ali je onda krenuo na teren sa majstorom za kamione. To mu je odmah postalo interesantno. Sticao je iskustvo, postao cenjen majstor, ali ne prestaje da se usavršava.

– Ne bih se bavio poslom, da ga ne volim. A u kombiju, koji poseduje signalizaciju i rotaciju za rad na putu, imam sve što mi je potrebno – dvoklipni kompresor, koji bez problema napuni svaki kamion; agregat od 6,5 kilovata, dovoljan za sve mašine, hidrauliku za razvlačenje, alat za skidanje menjača, sve na licu mesta – zadovoljan je Marjanović.

Za dobar rad, neophodni su mu i kvalitetni delovi. Nabavlja ih isključivo u Rapidex-u.

– Oni su najbolji i imam bezgranično poverenje u njih, jer ga uvek opravdaju. Rapidex-ovi delovi zadovoljavaju potrebe svih kamiona i rada majstora, a ja već imam i magacin sa njihovim delovima koji su mi najhitnije potrebni – kaže ovaj majstor svog zanata.

Marjanović veruje da će posla uvek imati, jer, kako kaže, transport ne sme da stane. A ne staje ni on. Za samo tri meseca, kombijem je prešao teren od 28 hiljada kilometara.

Povezane novosti