Zahvaljujući Autodromu, Beranovac je poznat po auto-trkama. Međutim, za vlasnike teretnih vozila to naselje na izlazu iz Kraljeva prema Vrnjačkoj Banji važno je zbog servisa „Permotors“. Njegov vlasnik, Milan Njegić, naziv mu je dao po ocu i sinu Petru. Priča nam Milan o običaju u Dalmaciji, odakle je njegova familija poreklom, da se ponavljaju imena. Ali i o svojoj želji da dostojno nastavi posao koji je započeo njegov otac, sa namerom da ga u dogledno vreme preda sinu, sadašnjem studentu Saobraćajnog fakulteta.

  • Majstora za kamione nema mnogo u Srbiji. Zato često imamo i previše posla. Kvalitet i ekspeditivnost rada ono je što nas odlikuje. Morate na taj način da ispoštujete mušterije, jer su i one opterećene terminima. Drugačije ne bismo mogli ni da opstanemo, naglašava Njegić.

A njegove najbrojnije mušterije su kraljevački privrednici, nekoliko preduzeća sa po više desetina kamiona.

  • Dolazi nam i dosta prevoznika iz Novog Pazara i Kruševca, jer ne mogu da reše problem u svom kraju. Inače, mi smo specijalizovani za remont motora, menjača, diferencijala i kočionog sistema, uglavnom marki Mercedes i MAN. Sve više smo i u vodama elektronike, prateći trendove, što je neophodno za rad sa novim vozilima, pojašnjava Njegić.

U „Permotors“ neretko svraćaju vlasnici kamiona koji žele da preduprede kvarove, radi zamene seta kvačila, obnavljanja kočionog sistema ili redovnog servisa, španera, kaiševa, ulja… Zato mu je neophodna tesna saradnja sa Rapidex-om.

  • Oslonjen sam na njih već petnaestak godina. Naša saradnja je fenomenalna, pogotovo sa čačanskom ekspoziturom, koja ima sjajnu logistiku i odlične radnike, uvek spremne da nam izađu u susret i mimo radnog vremena. Uz to, jako drže do kvaliteta svoje brendirane robe. Nikada nemamo problema sa ugradnjom delova koje nude. Sa Rapidex-om nema greške.

Povezane novosti