Staza Hungaroring kraj Budimpešte polovinom osamdesetih godina prošlog veka uvrštena je u Veliku nagradu Formule 1, ali je vremenom postala i poprište FIA Evropskog prvenstva u trci kamiona. To nadmetanje ne zaostaje za Formulom. Šta više. Svake godine okupi skoro pola miliona gledalaca, a televizijski prenos prati i do 100 miliona ljudi širom sveta.

Zadovoljstvo da budu deo Truck Race-a imali su i predstavnici naše kompanije. A zajedno sa nama bilo je i više desetina naših kupaca. Bio je to nezaboravan vikend, uz spektakularne trke i sve ono što ih prati. Bili smo gosti Diesel technic-a i Febi-ja i iz prve ruke se upoznali sa moćnim mašinama, specijalno pripremljenim za staze, gde prikazuju brzinu i snagu, a njihovi vlasnici i vozači neverovatnu strast i veštinu.

Pre trke, u Kečkemetu smo posetili savremeni proizvodni pogon i Centar za testiranje sistema komercijalnih vozila Knorr-Bremse, kompanije koja sa Rapidex-om ima odličnu saradnju. Naši kupci mogli su da se uvere u to kako se testiraju Knorr-Bremse proizvodi i koliko se ulaže u proveru kvaliteta. Od naročite koristi bila im je mogućnost da se nađu na mestu gde se proizvode delovi za prvu ugradnju za teretni program najnovijih generacija. Na taj način, zajedno smo dopunili znanje stečeno na Knorr-Bremse treninzima koji su ranije za naše poslovne partnere organizovani u Rapidex-u. Naša kompanija ima najširi asortiman Knorr-Bremse proizvoda za vozila MAN, Mercedes, Iveco, Scania, Volvo i Daf  poslednje generacije. Druženje sa predstavnicima Knorr-a, nakon posete fabrici, nastavljeno je u poznatom restoranu Trófea Grill étterem Újbuda  u Budimpešti, gde smo imali prilike da uživamo u kulinarskim specijalitetima mađarske kuhinje.

Povezane novosti