Komericijalisti Rapidex trade-a imali su prilku da posete proizvodni pogon jedne od najvećih fabrika kompanije SCHAEFFLER. Reč je o fabrici, poznatijoj kao LUK SAVARIA, u kojoj se proizvode komponente kvačila – korpe, lamele, potisni ležajevi, zamajci….

Fabrika se nalazi u Mađarskoj, u gradu Szombathely. Sa njenih traka silaze delovi za putnički i teretni program. Do detalja smo upoznati sa kompletnim proizvodnim ciklusom, od pripereme materijala, projektovanja i završnih crteža, do finalnih proizvoda i pakovanja delova.

Za nas je organizovana i tehničko-komercijalna prezentacija fabrike, kao i predstavljanje kompanije Schaeffler, sa kojom imamo dugogodišnju saradnju, kroz njihove poznate brendove LUK, FAG i INA.

Takođe, imali smo priliku da vidimo na koji način se ispituje kvalitet i ispravnost komponenti kvačila, gde se svaki deo koji napušta pogon najpre proveri i dobije prepoznatljivu oznaku, pa tek onda ulazi u proces pakovanja. Šef proizvodnog pogona nam je pokazao i laboratorije za ispitivanje kvaliteta materijala, kao i prostorije za detaljna laserska merenja kako bi se izbegla i najmanja verovatnoća greške prilikom dimenzionisanja komponenti.

Povezane novosti